اين روز ها بسيارى از افراد در سراسر جهان از لامپ هاى كممصرف استفاده مىكنند چون این لامپها هم هزينه و هم انرژى را ذخيره مى كنند. با اين وجود دانشمندان ادعا مى كنند كه اين لامپ ها در حقيقت براى سلامتى ما زيان آور هستند!
آژانس محافظت محيط زيست آمريكا، يك پروتكل ضرورى براى شكستن اين لامپها جهت جلوگيرى از خروج گاز هاى زيانآور آن تدوين كرده است.
موسسهی Fraunhofer Wilhelm Klauditz مطالعهاى در اين مورد انجام داده كه نشان مىدهد میزان جیوهی موجود در اين گاز بيست برابر بيشتر از حدمجاز است! درنتيجه اين لامپ هاى كممصرف باعث ایجاد ميگرن، صرع، خستگى، كاهش تمركز، سرگيجه و اضطراب مى شوند.
بهعلاوه دلايل ديگرى نيز وجود دارند كه چرا بايد لامپ هاى كم مصرف خود را با مدل هاى LED و يا حرارتى گذشته تعويض كنيد. در ادامه به برخی از این دلایل اشاره خواهد شد.
زيانهاى دوزهای بالای جيوه
جيوه در حقيقت يك نوروتوكسين یا سمِ عصبی است كه براى همه، خصوصا زنان باردار و كودكان، مضر است.
دليلى كه شما بايد از اين لامپ ها دورى كنيد اين است كه اين لامپها دارای توانایی آسیب رساندن به مغز، سيستم عصبى، كبد و كليههای انسان هستند؛ همچنین مىتوانند باعث ايجاد سرطان، هيجان شديد، آلزايمر، آشفتگى و اضطراب، بىخوابى و كاهش حافظه شوند.
مواد شيميايى سرطان زا
آزمايشگاهى در برلين آلمان مطالعه را پى ريزى كرد كه نشان داد لامپ هاى كم مصرف، با مواد شيميايى سرطان زايى از جمله استيرين، فنول و نفتالن پر شدهاند.
اشعه های ماورای بنفش
این لامپها که اشعههای UV-C و UV-B را منتشر میکنند، بسیار برای پوست و چشم مضر هستند. بهعلاوه، این اشعه تاثیرات منفی روی سیستم ایمنی ما دارد و از تشکیل ویتامین D3 جلوگیری میکند.
درصورت شکستهشدن لامپهای کممصرف، باید پنجرهها و درها را باز کنید و خانه را در عرض ۱۵ دقیقه تخلیه کنید.
برای حفظِ بیشترِ سلامتی و جلوگیری از آسیبهای احتمالی، توصیه میشود لامپهای کممصرف را دور انداخته و با لامپهای LED یا حرارتی جایگزین کنید.
اقا لینک مطلبو من پیدا نکردم.میشه راهنماییم کنید؟
سلام بر شما.
متأسفانه این پست قدیمی هست و لینکی به عنوان منبع براش وارد نشده، با این حال میتونید به این لینکها مراجعه بکنید که در بردارندهی همین مطالب هستن:
http://bit.ly/2IvyacI
http://bit.ly/2v0lHpL
تو زمینه ای که فعالیت میکنید جزو بهترین سایت ها هستید.