استخوان انگشت انسان امروزی باز هم خروج زودهنگام از آفریقا را تأیید میکند
باستانشناسان و انسانشناسها صحرای عربستان را برای شواهدی که نشان بدهد برخی از قدیمیترین اعضای گونهی ما یک بار هم که شده سر از مناطق آن موقع سرسبز این شبهجزیره درآوردهاند، زیر و رو کردهاند. اکنون شاید چنین شواهدی را یافته باشند. یک استخوان انگشت که ظاهراً متعلق به انسان مدرن است، در سال ۲۰۱۶ در عربستان سعودی کشف شده بود که اکنون قدمت آن ۸۸,۰۰۰ سال تخمین زده شده است. یعنی قدیمیترین فسیل گونهی ما در خارج از آفریقا یا منطقهی همجوار آن، مدیترانهی شرقی. این اکتشاف از نظریهی خروج زودهنگام انسان مدرن از آفریقا و گسترش او در اوراسیا، نه یک بار بلکه چندین بار، حمایت میکند.
مقالهی مرتبط: این استخوان فک، قدیمیترین اثر گونهی ما در خارج از آفریقاست
آب دهان پشه میتواند لختهی خون را در موشها حل کند
آیا پزشک به شما گفته است که خونتان غلیظ است؟ شاید یک روز کمی بزاق پشه تنها چیزی باشد که برای شما تجویز میشود. چون دانشمندان راه جدید برای تقویت فاکتورهای ضدانعقادی آب دهان پشه را در آزمایشگاه یافتهاند. این رقیقکنندهی خون تغییریافته فقط در موشها آزمایش شده است. اگر در انسانها هم تأیید شود، میتواند به پیشگیری و حتی درمان لختههای خون در بیماریهای هموراژیک و ترومبوتیک کمک کند.
حملات شیمیایی مشکوک در سوریه
تیمی بینالمللی از محققان بررسیها خود را دربارهی سلاحهای شیمیایی به کار گرفته شده در شهر محصور دومای سوریه آغاز کردهاند. گزارشها حاکی از آن است که روز هفتم آوریل دهها تن بر اثر این حملات کشته شده و صدها نفر نیز آسیب دیدهاند. سازمان منع سلاحهای شیمیایی (OPCW)، که اهرم اجرایی معاهدهی بینالمللی عدم استفاده از چنین سلاحهایی است، روز نهم آوریل از اعزام بازرسان حقیقتیاب خود به سوریه خبر داد. بازرسان وظیفه دارند هر نوع عامل به کار برده شدهی احتمالی را شناسایی و وقوع حملهی شیمیایی را تأیید کنند. پزشکان برای حقوق بشر، یک سازمان بشردوستانه در نیویورک، خواستار جمعآوری مستقلانهی نمونههای زیستی و محیطی از دوما شد. بر اساس دیدهبان حقوق بشر، از سال ۲۰۱۳، ۸۵ حملهی شیمیایی در سوریه رخ داده و سازمان منع سلاحهای شیمیایی، استفاده از گاز خردل و عامل اعصاب سارین را در برخی از آنها تأیید کرده است. از زمان شروع جنگ داخلی در سوریه، نزدیک به ۴۰۰ هزار نفر در پهنهی این کشور کشته شدهاند.
مقالهی مرتبط: خشونت و درگیری در خاورمیانه بیماریهای مزمن را به اوج خود رسانده است
بزرگترین توالییابی کل ژنوم
بیوبانک انگلستان که اطلاعات سلامتی و دیگر اطلاعات زیستی ۵۰۰ هزار شهروند را در اختیار دارد، روز پنجم آوریل اعلام کرد که برای توالییابی کل ژنوم ۵۰ هزار نفر را دارد برنامه دارد. در سال ۲۰۱۷، پایگاه اطلاعاتی، اطلاعات ژنتیکی محدودی را از ۸۰۰ هزار متغیر ژنتیکی که تمایل دارند بین افراد متفاوت باشند، منتشر کرد. این اطلاعات تاکنون در چندین مطالعه به منظور جستجوی متغیرهای ژنتیکی مرتبط با بیماریها و صفات زیستی، به دست آمده است. توالییابی کامل ژنوم که توسط گرانت ۳۰ میلیون پوندی شورای تحقیقات پزشکی انگلستان تأمین مالی شده، اجازهی تحقیقات پیچیدهتر را خواهد داد. بیوبانک در ژانویه اعلام کرد که برای انتشار اطلاعات اگزوم همهی شرکتکنندهها تا سال ۲۰۱۹ برنامه دارد. اگزوم، آن بخش کوچک از ژنوم است که پروتئین کد میکند.