انتشار این مقاله


غذاهایی که نباید در طی مرحله‌ی درمان سرطان مصرف شوند

سیستم ایمنی بیماران تحت درمان سرطان بسیار ضعیف است؛ پس در انتخاب مواد غذایی، در این دوره باید دقت کرد.

اگر شما تحت درمان قرار داشته و این درمان آثاری مانند: حالت تهوع، تغییر در تشخیص مزه و زخم‌های داخل دهانی داشت، بهتر است یک لیست از غذاهایی که نباید در این دوره مصرف شود، تهیه کنید.هرچند غذاهایی وجود دارند که در عین مفید بودن باید از آن‌ها به علت ریسک ابتلا به بیماری‌های مربوط به غذا( مسمومیت غذایی)، دوری کرد.هنگامی که فردی تحت درمان قرار می‌گیرد، عوامل درمانی سیستم ایمنی را به مدت چند هفته( اگر درمان مربوط به پیوند مغر استخوان باشد، این مدت طولانی‌تر خواهد بود.) ضعیف کرده و بنابراین مسمومیت غذایی می‌تواند نوعی تهدید جدی در این دوره محسوب شود.

علت بیشتر مسمومیت‌ها، خام‌خواری است زیرا که با طبخ غذا، میکروب‌ها از بین می‌روند اما باید توجه کرد که اگر غذای پخته شده به مدت طولانی بیرون از یخچال قرار گیرد، میکروب‌ها بر روی آن رشد خواهد کرد.اگر بخواهیم به آلوده شدن غذا بپردازیم، باید بدانیم که غذا می‌تواند از طریق فرد بیمار و یا حتی حشرات نیز آلوده شود.

همان‌طور که گفته شد، فردی که تحت درمان قرار دارد و یا درمان خود را به تازگی به اتمام رسانده است، بهتر است از خوردن بعضی از غذاها دوری کند هرچند اگر در گذشته خوردن این غذاها مشکلی برای فرد به‌وجود نمی‌آورد.این غذاها شامل؛

  • هات‌داگ و گوشت سرد(بهتر است همیشه آن را گرم کنید تا میکروب‌های روی گوشت از بین بروند.)
  • ماهی نپخته مانند سوشی (Sushi) و ساشیمی(sashimi)
  • لبنیاتی که پاستوریزه نیستند
  • پنیر‌های تهیه شده از شیر غیرپاستوریزه مانند: فتا و پنیر درست شده از شیر بز
  • ماهی دودی
  • سالاد‌های تهیه شده در بیرون از خانه حاوی تخم‌مرغ، گوشت، مرغ و غذاهای دریایی
  • پاستای یخ زده در یخچال
  • میوه و سبزیجات نشسته (مخصوصا سبزیجات حاوی برگ که ممکن است در بین آن‌ها آلودگی مخفی شده باشد.)
  • آبمیوه‌های غیر پاستوریزه
  • جوانه‌های خام مانند جوانه‌ی یونجه
  • هرنوع گوشت نپخته
  • صدف خام و یا نیم پخته ( این نوع موجودات اگر به خوبی پخته نشوند، می‌توانند ویروس هپاتیت ‌A را منتقل کنند.)
  • بعضی از ماهی‌ها چه پخته و چه خام ( این ماهی‌ها حاوی مقدار زیادی جیوه هستند.
  • تخم‌مرغ نیم پز مانند تخم‌مرغ عسلی
  • تخم‌مرغ خام و یا غیرپاستوریزه و هرنوع غذایی که با آن درست شود.

بهتر است با دکتر خود درباره‌ی مدت زمان منع مصرفتان از این نوع غذاها، مشورت کنید تا بدانید چه موقع مصرف آن‌ها مشکلی برای شما ایجاد نخواهند کرد.

یسرا واعظ


نمایش دیدگاه ها (0)
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *