انتشار این مقاله


جلوگیری از افسردگی با تغییر رژیم غذایی!

با‌توجه به تحقیقات گسترده صورت گرفته رژیم غذایی مدیترانه‌ای، شامل میوه‌ها، سبزیجات و حبوبات، می‌تواند مانع از افسردگی شود.‌

با‌توجه به تحقیقات گسترده صورت گرفته رژیم غذایی مدیترانه‌ای، شامل میوه‌ها، سبزیجات و حبوبات، می‌تواند مانع از افسردگی شود.‌ دانشمندان تصور می‌کنند افسردگی می‌تواند ناشی از کمبود مواد مغذی ضروری در بدن باشد.

در این پژوهش ۱۵۰۹۳ نفر به مدت ۱۰ سال تحت نظر بودند.‌ افرادی که بیشتر آجیل، میوه و سبزیجات می‌خوردند به عنوان افرادی با رژیم غذایی مدیترانه‌ای درنظر گرفته شدند و افرادی که بیشتر از گوشت و شیرینی‌جات استفاده می‌کردند جزء رژیم غذایی ناسالم درنظر گرفته شدند.

برتری این نوع رژیم غذایی نسبت به عادات غذایی دیگر به میزان تقریبا بالای اُمگا‌ ۳ و دیگر مواد مغذی ضروری بدن است.‌ دکتر آلمودنا سانچز در این باره اظهار داشت:

با توجه به اینکه باور داریم برخی عادات غذایی در مراقبت از ذهن ما تاثیر دارند، قصد داریم نقش مواد مغذی را در سلامت ذهن درک کنیم.‌ همه‌ی این رژیم‌های غذایی در سلامت فیزیکی بدن نقش دارند و اکنون به این نتیجه رسیدیم که این رژیم‌های غذایی در سلامت ذهن نیز تاثیر مثبت دارند.

این اثر حفاظت کننده به وجود مواد مغذی آجیل‌ها، حبوبات، میوه‌ها و سبزیجات (منابع اُمگا ۳، اسیدچرب، ویتامین‌ها و مواد معدنی) نسبت داده می‌شود.

براساس توضیحات دکتر سانچز تغییرات کوچک در رژیم غذایی برای کاهش ریسک ابتلا به افسردگی کافی است.‌ هنگامی‌که شرکت کننده شروع به استفاده از رژیم غذای سالم‌تر می‌کند تفاوت‌های قابل توجهی رخ می‌دهد.‌ حتی تبعیت جزئی از این عادات غذایی سالم با کاهش چشم‌گیری در پیشرفت افسردگی همراه بود.‌ هرچند با افزایش تبعیت از رژیم غذایی هیچ‌گونه مزیت بیشتری نسبت به حالت قبل مشاهده نشد.‌ بنابرین یک حد آستانه در استفاده از این نوع رژیم غذایی وجود دارد.‌ وجود این حد آستانه از این فرضیه که استفاده کمتر از برخی مواد مغذی می‌تواند به عنوان یک فاکتور ریسک برای افسردگی در آینده باشد، حمایت می‌کند.

مهشید دهقان


نمایش دیدگاه ها (0)
دیدگاهتان را بنویسید